Forskellige indsatser på rouletten

Når du kigger på et roulette-bord, ser du så mange tal og så mange væddemål. Det er nemt at blive overvældet af det store antal af valgmuligheder, der er for at spille på bordspillet, hvilket skræmmer nogle folk helt væk fra spillet.

Sandheden er dog, at mens et roulette-bord måske ser indviklet ud, kan du blive en dygtig spiller relativt let, og være i stand til at placere indsatser trygt og selvsikkert, som nogen der har spillet i årevis.

En af de første ting at lære er, hvilke indsatsmuligheder der er tilgængelige på roulette-bordet. Når du forstår typerne af indsatser, som du kan placere, og hvordan de fungerer, vil du være klar til at komme videre og lære en række forskellige strategier. At mestre roulette-strategierne gør dig i stand til at vinde med mere jævne mellemrum, selvom bordspillet er et hasardspil.

Denne vejledning, om indsatserne på et roulette-bord, vil komme ind på de almindelige indsatser på bade den amerikanske, og europæiske og franske type af roulette-hjul. Det er vigtigt at huske på, mens du læser, at det ikke er alle indsatserne der kan placeres på et amerikansk hjul.

Du kan let spotte et amerikansk hjul, da det vil have to grønne sektioner med nuller eller dobbel-nuller, mens et europæisk eller fransk hjul kun vil have et enkelt grønt nul.

De ydre væddemål på et roulette-bord

Nederst på roulette-bordet er der to særskilte områder.

Den øverste del består af alle de tal, der er på roulettehjulet, mens den nederste del har tre store rektangulære sektioner, over en række af seks mindre rektangulære sektioner.

Indsatser, placeret på disse ni områder nederst på bordet eller de tre grønne rektangler på den yderste højrefløj af bordet, kaldes ydre væddemål, og der er en række måder, hvorpå du kan satse på dem:

Lige penge ydre væddemål

De seks sektioner nederst på roulette-bordet er lige penge væddemål. Dybest set betyder det, at du vinder det nøjagtige beløb, du satser. Med andre ord, hvis du satser 20 $ og vinder, vil du modtage 20 $ og vil have fordoblet dine penge.

Du har omkring en 50 % chance for at vinde eller tabe, ved at spille her. Hvis du spiller på et amerikansk roulette-bord og kuglen lander i enten nul eller dobbelt nul, vil du miste alle de penge, du har satset på lige penge ydre væddemål.

På et europæisk eller fransk roulette-bord, vil du miste halvdelen af de penge, du satsede på lige penge ydre væddemål, hvis kuglen lander på et nul.

Lige penge ydre væddemål som du placerer, omfatter:

 • Rød og Sort

De to inderste rektangler svarer til alle de røde og sorte tal. Hvis du placerer en indsats på rød eller sort, vinder du hvis kuglen lander på et tal i den farve du valgte.

 • Lige og Ulige

De rektangler ved siden af siger “Lige” på den venstre, og “Ulige” på den højre, og henviser til hhv. alle de lige tal og alle de ulige tal. Hvis du placerer en indsats på lige eller ulige, vinder du hvis kuglen lander på en af disse typer af tal.

 • Lave

Den yderste rektangel til venstre siger 1 – 18, og betegnes som “Lave”. Hvis du placerer en indsats her, vinder du hvis kuglen lander på et hvilket som helst tal fra 1 til 18.

 • Høje

Den yderste rektangel til højre siger 19 – 36, og betegnes som “Høje”. Hvis du placerer en indsats her, vinder du hvis kuglen lander på et hvilket som helst tal fra 19 – 36.

2 til 1 ydre væddemål

De tre rektangler placeret ovenfor de lige penge ydre væddemål, betaler 2 til 1, hvis du vinder, men de er sværere at vinde på. Hvis du satser 10 $ her og vinder, modtager du 40 $. Hvis kuglen lander på nul eller dobbelt nul, mister du alle de penge, der er placeret på 2 til 1 ydre væddemål.

De ydre væddemål på et roulette-bordDer er to slags 2 til 1 ydre væddemål:

 • Dusinene

De tre rektangler nederst henviser til dusinene, de 12 tal placeret direkte over dem på bordet.

 • Kolonner

De tre rektangler på højre side af roulette-bordet henviser til kolonner, alle tallene placeret direkte til venstre for dem.

Indre væddemål

Der er et utal af typer af indsatser der kan placeres på de indre tal, de røde og sorte rektangler øverst på roulette-bordet. De omfatter:

 • En linje af seks: En linje af seks omfatter seks sammenhængende tal, og betaler 5 til 1 hvis du vinder.
 • Kurv: En kurv omfatter tallene 0, 1, 2 og 3, og betaler 6 til 1 hvis du vinder.
 • Hjørne: Et hjørne omfatter fire sammenhængende tal, og betaler 8 til 1 hvis du vinder.
 • Gade: En gade omfatter tre lodrette tal, og betaler 11 til 1 hvis du vinder.
 • Split: Et split dækker to tal placeret ved siden af hinanden, og betaler 7 til 1 hvis du vinder.
 • Straight up: En straight up er kun for ét tal, og betaler 35 til 1 hvis du vinder.

Yderligere europæiske og franske roulette-væddemål

På et europæisk eller fransk roulette-bord, kan du placer to yderligere slags væddemål:

Sektionsvæddemål, der involverer tal, som hører tilt re forskellige regioner: tier du culinder, voisins du zero og orphelins.

Nabovæddemål, der involverer ét tal, samt de to tal direkte til venstre, og de to tal direkte til højre på hjulet. (Læs mere om nabo- og sektionsvæddemål her)

forfatter oliver profil

OM FORFATTEREN

Oliver
Stifter af siden

Jeg elsker at spille alle mulige slags spil i online kasinoer og jeg har testet de forskellige strategier der vises på webstedet.

NEVER MISS
A POST

Sign up with your email address to receive hot updates straight in your inbox.

Scroll til toppen